بیانیه عمومی در رابطه با افزایش حداقل حقوق سال ۱۴۰۱

امسال برخلاف سالهای گذشته که از ابتدا ی نیمه دوم سال بحث و جدلهای درون خانوادگی شورایعالی کار بر سر تعیین حداقل مزد کارگران برای سال آینده با تب و تاب شروع می شد و بویژه گماشتگان خانه کارگر، شورای اسلامی کار و کانون عالی انجمن‌های صنفی در شورای عالی کار با هیاهوی همراه با پز دفاع از حقوق کارگران تلاش می کردند برای خود بازارگرمی و کسب اعتبار کنند، چندان  مشهود نیست.
دلیلش معلوم است! ریاکاری و دروغگوییشان از هر مقیاس و عیاری خارج است. حداقل حقوق ۵ برابر زیر خط فقری که پارسال اعضاء شورایعالی کار پای مصوبه آن را امضاء کرده اند، در نتیجه تورم چند صددرصدی سال جاری، ارزشش به یک سوم و یک چهارم کاهش یافته است. بنابراین شورایعالی کار و عوامل تشکلهای دولتی می دانند در برابر چه میزان از خشم و نفرت و انزجار سراسری ای قرار گرفته اند.
تکرار دهن کجی با افزایش حداقل حقوقی که میزان آن هنوز چندین برابر زیر خط فقر است تازه بخشی از سناریو تحمیل فقر و فلاکت بر طبقه کارگر و توده کارکن جامعه است که قرار است به سیاق سالیان گذشته اجرا گردد. بخش وحشتناکتر سناریو و طرح به فلاکت مطلق کشاندن اکثریت مردم در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ نهفته است!
لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ یک طرح کاملا ریاضت کشی برای عموم مردم محروم است.
در حالیکه نرخ تورم تا مهر ۱۴۰۰ را رسما ۴۵.۴ درصد اعلام کرده اند، اما هیئت دولت و مجلس در لایحه بودجه بر سر افزایش حقوق موسوم به “پله ای” از ۶ الی ۲۶ درصدی و به طور میانگین ۱۰درصدی کارمندان و کارگران توافق دارند.
 حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از دیگر شاخص های طرح ریاضت کشی اقتصادی است که در لایحه بودجه موجود است که می توانند به همراه افزایش حقوق ۲۶درصدی تاثیرات ویرانگری را در زندگی کارگران و اکثریت مردم بگذارند.
اولا در نتیجه افزایش حداقل حقوق تا سقف ۲۶ درصد در برابر تورم ۴۵.۴ درصدی رسماً اعلام شده تا مهر ۱۴۰۰، مزد سال آینده کارگر نسبت به سال جاری نه تنها افزایش نمی یابد، بلکه حداقل ۱۹.۶درصد کمتر خواهد شد!
 دوما با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به گفته “کاربخش” نایب رئیس کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی اتاق بازرگانی، دارو حداقل ۵ برابر گران خواهد شد و بدون تردید اقلام مورد نیاز روزمره زندگی بیشتر از ۵ برابر گرانتر خواهند شد.
اگر این طرح ها در لایحه بودجه تصویب شوند شرایطی از نظر اقتصادی پیش خواهد آمد که ادامه بقا برای کل مزدبگیران کم درآمد و بخصوص بیکاران به طور واقعی امکان نخواهد داشت.
طبق آمار رسمی خط فقر ۹ الی ۱۰ میلیون تومان است و بر اساس آن کارگران، معلمان و بازنشستگان طی اعتصابات و اعتراضات سراسری خود مدام تاکید کرده اند که حقوق هیچ کس نباید کمتر از ۱۲ میلیون تومان باشد. اما با شدت فراران بالا رفتن تورم، حالا دیگر درآمد ۱۵ میلیون تومانی هم زیر خط فقر است. در نتیجه حداقل حقوق به ۱۶ میلیون تومان باید افزایش یابد و اگر طرح های ریاضت کشی مذکور مصوب و اجرا شوند، حتی مبلغ ۱۶ میلیون تومان هم چندین برابر زیر خط فقر قرار خواهد گرفت.
از اینرو امضاء کنندگان این بیانیه در دفاع از حق برخورداری کارگران و کلیه مزدبگیران محروم که در راستای تأمین نیازهای انسانی جامعه از قبیل آموزش، بهداشت، حفظ محیط زیست و غیره فعالیت دارند و همچنین در دفاع از زندگی همه بیکاران، خواهان تحقق فوری خواستهای زیر می باشند.
۱-افزایش حداقل حقوق به ۱۶ میلیون تومان.
۲-خارج شدن فوری طرح‌های افزایش حقوق “پله ای” و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از لایحه بودجه ۱۴۰۱.
۳-تخصیص بودجه کافی جهت تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گرفتن کلیه بیکاران و بیکار شدگان در بودجه ۱۴۰۱. ۴-تخصیص بودجه کافی جهت زیر پوشش درمان رایگان قرار گرفتن عموم مردم در بودجه ۱۴۰۱.
۵-تخصیص بودجه کافی برای آموزش و تحصیل رایگان عمومی در بودجه ۱۴۰۱.
امضاء
۱-انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه
۲-سندیکای نقاشان البرز
۳-ندای زنان ایران
۴-گروهی از ورزشکاران رزمی کار کرمانشاه
۵-گروهی از رانندگان تاکسی شهرک ظفر کرمانشاه
۶-گروهی از فارغ‌التحصیلان بیکار دانشگاه رازی کرمانشاه
۷-گروهی از مهندسان نرم‌افزار پاساژ میرداماد کرمانشاه
۸-گروهی از جوشکاران شهرک امام کرمانشاه.
۹-گروهی از دستفروشان سنندج
۱۰-گروهی از کارگران ساختمانی سنندج
۱۱-گروهی از ورزشکاران جودوکار سنندج
۱۲-گروهی از زنان خانه‌دار سنندج
۱۳-گروهی از کارگران مرغداری های مریوان
۱۴-گروهی از جوشکاران لوله کشی گاز خانگی مریوان
۱۵-گروهی از زنان خانه‌دار مریوان
۱۶-گروهی از کارگران ساختمانی مریوان
۱۷-گروهی از کارگران لوله کشی ساختمانی  سقز
۱۸-گروهی از کارگران نقاشی ساختمانی سقز
۱۹-گروهی از کارگران برق کار ساختمانی  سقز
۲۰-گروهی از جوانان بیکار محله تپه شافعی سقز
 ۲۱-گروهی از جوانان بیکار محله کریم آباد سقز
۲۲-گروهی از جوانان بیکار محله تپه‌ مالان سقز
۲۳-گروهی از جوانان بیکار محله سنگ بران  سقز
۲۴-کارگران گروه ملی تولید فولاد اصفهان
۲۵-کارگران تعمیر نگهداری صنایع فولاد اصفهان
۲۶-کارگران گروه متریال صنایع فولا اصفهان
۲۷-مظفر صالح نیا
۲۸-شریف ساعدپناه
۲۹-شیث امانی
۳۰-لطف الله احمدی
۳۱-رفیق کریمی
۳۲-طیب چتانی
۳۳-فرهاد چتانی
۳۴-خبات دهداری
۳۵-جمیله اکبری
۳۶-هوشیار چتانی
۱۴۰۰/۱۱/۰۷
انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه