نیما مهاجر

اهمیت تشکل‌یابی مستقل در جنبش زنان و ضرورت سازماندهی توده‌ای و کارگری!

 فهرست: ۱- رابطه‌ی نابرابری جنسیتی با سیستم سرمایه‌داری از دیدگاه مارکسیستی ۲- جلب زنان به مبارزه‌ی سیاسی-طبقاتی ۳- جایگاه فمنیسم سوسیالیستی ۴- تشکل‌های زنان و تفاوت‌های ما ۵- نقش زنان در احزاب و تشکل‌های سیاسی ۶- کمون پاریس یک نمونه‌ی برجسته‌ی تاریخی از اهمیت تشکل‌های انقلابی-توده‌ای زنان ۷- جایگاه استقلال …

Read More »

آیا طبقه‌ی کارگر ایران باید از خواست لغو حجاب اجباری دفاع کند؟

در این مطلب با توجه به عنوان متن، سعی میکنم به یک سوال مشخص پاسخ دهم، در مطالب بعدی به بررسی ماهیت طبقاتی جنبش زنان و ابعاد جنسیتی جنبش کارگری می‌پردازم. با این حال در همین متن بخشا موانع و امکانات، و شرایطی جدیدی که نظام سرمایه‌داری برای طبقه‌ی فرودست …

Read More »

چپ‌نماهای حکومتی و محورمقاومتی، چه گرایشی را در جنبش کارگری نمایندگی می‌کنند؟

چپ‌نماهای محور مقاومتی سیاست‌های خارجی جمهوری اسلامی را گاه در لفافه و با مسکوت گذاشتن نقش ارتجاعی نیروهای موسوم به «هلال شیعی» و «محور مقاومت» و‌ گاه به صورت آشکار، مترقی و ضدامپریالیستی معرفی می‌کنند و عملن در صف حماس و حزب‌الله و حشد الشعبی و سپاه قدس قرار می‌گیرند. …

Read More »

نایسر، بزرگترین محله‌ی حاشیه‌نشین سنندج؛ با نگاهی به خیزش انقلابی ژینا!

  وضعیت زیست طبقه‌ی کارگر در محلات کارگری و حاشیه‌ی شهرها یکی از مسائل مهم مورد توجه پیشروان کارگری برای سازماندهی توده‌ای است. در گزارشی که به دنبال می‌آید تلاش می‌گردد وضعیت ناحیه‌ی منفصل شهری -نایسر- بررسی شود. در این بررسی به موضوعاتی همچون معماری طبقاتی محلات شهر سنندج، تاریخچه …

Read More »

رابطۀ تضاد کار (مزدی) و سرمایه‌(داری) با استبداد سیاسی!

اگر بر سر این واقعیت توافق داشته باشیم که کارکرد حکومت بورژوازی (با تمام بازوهای اجرایی، قانون‌گذاری و قضایی‌اش) تأمین و مهیا کردنِ نیازها و شرایط انباشت سرمایه و بیرون‌کشیدن واپسین قطره‌های خون کارگر برای کسب سود است؛ اگر قبول داشته باشیم که حکومت و دولت سرمایه‌داری از مستعدترین و …

Read More »

درباره‌ی اهمیت خیابان و مبارزه‌ی طبقاتی کارگران

موضوع را با بازگو کردن مطالبی از لنین آغاز می‌کنیم و ابتدا به مسئله‌ی اهمیت مبارزه‌ی طبقاتی در مقایسه با مبارزات صنفی و حرفه‌ای کارگران از نگاه ولادیمیر می‌پردازیم: «ما همگی در اینکه وظیفۀ ما سازماندهی مبارزه طبقاتی پرولتاریا است وحدت نظر داریم. اما مبارزه طبقاتی چیست؟ آیا اگر کارگران …

Read More »

تشکل توده‌ای بیکاران!

تشکل‌یابی توده‌ای یکی از اشکال سازماندهی اجتماعی است که توده‌ی کار و زحمت را متشکل می‌کند. سلطه‌گری و ستمگری حکومت سرمایه‌داران نه تنها کارگران شاغل در صنایع کلیدی و مراکز تولیدی، نه فقط نیروی کار بخش‌های خدمات، آموزش، درمان، تولید خُرد و کشاورزی را تحت اجحاف و استثمار قرار می‌دهد …

Read More »

درباره‌ی آگاهی طبقاتی و نقش پیشروان کارگری

درباره‌ی آگاهی طبقاتی و نقش پیشروان کارگری «به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی جهانی طبقه‌ی کارگر» برای توضیح دادن آگاهی طبقاتی در صفوف کارگران قبل از هر چیز لازم است که به دو شاخص اشاره کنیم. اول: میزان آگاهی یک کارگر منفرد نسبت به اشتراک منافعی که با دیگر …

Read More »

سازماندهی در کارخانه؛ سندیکا یا کمیته‌ی مخفی اعتصاب؟

کارگران از قدرت اعتصابی مهمی برای متوقف کردن چرخ‌های اقتصاد سرمایه‌داری برخوردارند و علاوه بر آن به دلیل اینکه اکثریت جمعیت جامعه‌ی بشری را تشکیل می‌دهند و کل امور خدماتی زندگی جمعی به عهده دارند، مهم‌ترین نقش را در تحولات سیاسی-اجتماعی-تاریخی داشته و قادر به رهبری انقلاب‌ها هستند. در این …

Read More »

پراکندگی، بی‌ثبات‌کاری و مشکلات سازماندهی کارگران

پراکندگی و بی‌ثبات‌کاری خصلت بخش زیادی از طبقه‌ی کارگر ایران بالاخص در مناطق غیرصنعتی و کمتر توسعه یافته است. این کارگران روزی به عنوان کولبر و سوخت‌بر مشغول کار می‌شوند، روزی دیگر با بسته شدن مرزها و‌ کشتار زحمتکشان مجبور می‌شوند به عنوان کارگر ساختمانی معیشتشان را تامین کنند. کار …

Read More »
Translate